#32. Franziskaner Hefe-Weissbier Dunkel (Vokietija), [5,0%, Dunkel Weiz]

gruodžio 12, 2007

Kartu su “Edelweiss Snowfresh“ į krepšį įsimečiau ir “Franziskaner Weissbier“. Patraukė mano dėmesį jo etiketė, tas vienuolis su bokalu toks patenkintas ir laimingas buvo. Tai  viena geresnių alaus rūšių Dunkel Weiz kategorijoje (beerpal.com 5 vieta beveik tarp 100). Kaip rašoma oficialiame daryklos tinklapyje, šios rūšies alus verdamas nuo 1516 metų. Pakankamai sena istorija?

Apie alų:
Labai sodrios rudos spalvos, nefiltruotas ir visiškai nepermatomas alus. Poros pirštų puta pranyksta labai greit. Tai viena tų rūšių, kuriose sunku išskirti atskiras sudedamąsias dalis, tačiau visuma nuostabi. Atsigėrus jo burnoje tarsi lieka apnašų. Pasakyčiau, kad pakankamai “sunkus“ alus. Po kiek laiko burna išdžiūsta, tačiau apnašos dar lieka (labai keistas jausmas). Norėtųsi šiek tiek mažiau angliarūgštės.

Informacija:

Pavadinimas: Franziskaner Hefe-Weisse Dunkel
Gamykla: Spaten-Franziskaner-Brau (Vokietija)
Stiprumas: 5,0%
Rūšis: Dunkel Weiz
Talpa: 0,5 rudas butelis

Įvertinimas:

Išvaizda (6,5/10):
[Puta] Balta (šiek tiek rusva, bet labai nežymiai), per porą pirštų, tačiau greit smenganti, kol lieka tik ant paviršiaus šiek tiek.
[Alus] Tamsiai rudas, nefiltruotas,  visiškai nepermatomas.


Kvapas (6/10):

Stiprus kviečių (stipriausiai jaučiasi), apynių aromatas.


Skonis (8/10):
Švelnus kartumas, šiek tiek kviečiais, karamelė.

Pojūtis (3/5):
Šiek tiek sunkus, atrodo, kad nuosėdos lieka ant liežuvio (jį lyg užgula kažkas), gal kiek per daug gazuotas. Po kiek laiko burna tarsi išdžiūstą ir lieka apnašų joje.

 
Bendras įvertinimas: 16/20

Kitų įvertinimai: ratebeer.com – 3,37/5 (percentile 76), beerpal.com – 3,545/5 (percentile 95,8 [5/96]), beeradvocate.com 3,8/5 (Overall 85)

Powered by ScribeFire.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: