#31. Hansa Juleøl (Norvegija) [4,5%, Amber Lager]

gruodžio 10, 2007

Kadangi Norvegijoje buvau lapkričio pabaigoje, tai dauguma parduotuvių buvo jau pasiruošę Kalėdiniam sezonui. Nežinau ar dėl to, bet didžioji dauguma alaus rūšių buvo kalėdinės. Kaip ir “Ringnes Juleøl“, taip ir “Hansa Juleøl“ gaminamas dviejų rūšių – stipresnis ir silpnesnis. Šįkart mano rankose silpnesnysis (4,5% [stipresnis 6,5%]).

Apie alų:

Tikėjausi išvysti pusšviesį alų (tamsiai geltoną), tačiau jis pasirodė visai kitoks – tamsus, rudas, šiek tiek rausvas, tačiau visiškai skaidrus ir be priemaišų. Rusva puta išsilaikė pakanakamai ilgai, nors buvo labai koryta ir pakankamai greitai nyko, tačiau iš pradžių ji buvo tikrai didelė. Šįkart mane nustebino skonis. Gal jis nebuvo labai išraiškingas ir įsimenantis labai ilgam, tačiau turėjo labai daug savitumo – degėsių (karamelės/kavos/miežių) skonis burnoje laikėsi labai ilgai, tačiau, kad ir kaip keistai atrodytų, jis buvo tikrai skanus. Nuo kitų, panašių alaus rūšių, šis skyrėsi, tuo, kad neturėjo saldumo, kuris pasireiškia šiek tiek vėliau. Nežymų medaus prieskonį turėjo, tačiau jį vis dėlto užgožė degėsis. Deja, tačiau kvapo beveik nesijautė.

Informacija:

Pavadinimas: Juleøl
Gamykla: Hansa (Norvegija)
Stiprumas: 4,5%
Rūšis: Amber Lager
Talpa: 0,5 skardinė

Įvertinimas:

Išvaizda (7/10):
[Puta] Didelė, rusva, labai korėta, greitai nyksta, tačiau kadangi didelė, tai laikosi ilgai.
[Alus] Tamsiai rudas, skaidrus, be priemaišų, mažai gazuotas. Turi šiek tiek raudonumo.

Kvapas (5/10):
Pakankamai silpnas, saldus, karamelė/kakava/kava.

Skonis (7/10):
Degėsių (degintos kavos, salyklo). Savotiškas kartumas, beveik nėra saldumo (kas būdinga panašioms rūšims). Šiek tiek medaus (bet labai mažai).

Pojūtis (3/5):
Negazuotas (labai mažai gazuotas), džioviną burną, degėsių kartumas išlieka labai ilgai.

 
Bendras įvertinimas: 16/20

Kitų įvertinimai: ratebeer.com – 2,55/5 (percentile 18), beerpal.com – 3,025 (percentile 43,9 [133/237])

Powered by ScribeFire.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: